Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Apoteksinformation hos SPF i Orsa

SPF Orsa höll månadsmöte i slutet av november och omkring 100 personer hade hörsammat inbjudan.

Annons

Mötet öppnades och ordförande berättade om julbordet som går av stapeln den 16 december. Vidare ville skolan ha pensionärer till skolan för att läsa böcker med eleverna. Intresserade kan kontakta Britt Lindh.

Den 14 december är det avslut på bowlingen. Därefter serveras julgröt till de som anmält sig. Bowlingen startar upp igen torsdagen den 11 januari 2018. Flera nya medlemmar noterades och flera av dem var närvarande på mötet.

Kennet Vernersson berättade om resa till Falun den 21 januari för att se Swing models ”Släkt var det här”. Man slog även ett slag för resan till Röros den den 20 februari.

Pernilla Olsson från Apoteket Hjärtat i Orsa berättade om Apoteket Hjärtats bakgrund. Att vi äldre använder mycket läkemedel stod helt klart, och att de ger olika effekter varför det är viktigt att tänka på vad man får utskrivet.

Man kan begära av vårdcentralen att de kollar vilka läkemedel som är aktuella, vilken dosering och vad dom är till för. Kanske skall doseringen ändras om man haft läkemedlet många år. Apoteket erbjuder även E- handel med möjlighet till hemleverans.

Bo Westling från Köping svarade för underhållningen. Westling är trubadur och uppväxt i Västerdalarna. Som trubadur startade han umed Dan Andersson och följde sedan upp med en berättelse om Carl Axel Gottlund som 1817-1821 reste runt i finnmarkerna i Dalarna och Hälsingland.

Därefter följde en egen tolkning av ”i natt jag drömde något som” blev istället ” I natt jag glömde att gå hem”. Slutligen rundade Westling av med ”Stenröset borti backen”.

Hasse Ekström

Bo Westling från Köping svarade för underhållningen. Foto: Hasse Ekström.

Mer läsning

Annons