Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla som sökte fick sommarjobb

Annons

Upplägget för Orsa kommuns sommarjobb är att samtliga har rätt till 60 arbetstimmar under en tvåveckorsperiod, vilket gör sex timmar per dag.

- Eleverna från 9:an får 45 kronor per timme och gymnasieeleverna 55 kr/timme. Det innebär att de yngre tjänar sammanlagt 2 700 kr skattefritt och de äldre 3 300 kr, säger Anders Rosell.

Tidigare år har kommunen fått en del pengar i statligt stöd till sommarjobben.

- Numera får vi ingenting, men kommunen har valt att köra ändå. Det kostar visserligen 800 000 - 1 000 000, men bedömningen är att det är väl använda pengar och ses som en rejäl ungdomssatsning.

Anders Rosell poängterar också att man varit noga med att allt ska gå rätt till i samband med sommarjobben.

- Vi har till exempel förhandlat och fått klartecken från facket och dessutom får varje skolungdom en mapp med alla uppgifter som gäller. Ett liknande formulär får också arbetsledaren.

De som är aktuella att få anställa sommarjobbare är kommunala förvaltningar plus föreningar.

- Nytt för i år är att ferieorkestern kommer tillbaka. Den ska bland annat spela på Lillåhem, Orsagårde, Yran och vid någon offentlig tillställning. Nytt är också att skolungdomar ska arbeta vid fiskedammen Solingen i Grönklitt. Även Närradioföreningen har sommarjobbare och där har man planer på att köra sommarradio. Även Slipstensföreningen har sommarjobbare som ska arbeta med aktiviteter kring slingan vid Slipstensmuseet.

Mer läsning

Annons