Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

12 200 kronor till Världens barn efter Luciashowen

/

Behållningen av Luciashowen med Orsa ungdomskör på Skeer under söndagskvällen inbringade 12 200 kronor. Summan går till stöd för Världens barn. Aftonen inleddes med att kvällens lucia Sara Nordin fick sina fem ljus i kronan tända av Orsas nya kulturchef, Peter Bernhorn

Annons

I presentationen inför kvällen utlovade Peter Bernhorn att Orsa ska behålla sin toppkvalitet som landets främsta musikskola.

– Inom musiklivet utgör Orsa Ungdomskör en viktig plattform, förklarade Peter Bernhorn.

Han blev sannspådd. Ungdomskören infriade förväntningarna inför en fullsatt salong.

Första akten bestod av en spännande Luciatablå där de traditionella sångerna utmynnade i nya tolkningar och oväntade stämmor. Exempelvis bjöds det på en handfull visioner av Staffanssången.

Avslutningsvis hoppade Ahmad Jameer, som kom från Bagdad i Irak till Ovansiljan för några år sedan, upp på scenen och framförde luciasången tillsammans med kören.

Medan Ahmad lät stämman ljuda på italienska körade ungdomssångarna på den svenska texten. Det blev stämningsfullt.

Bland många duktiga solister som klev fram i olika stycken kan nämnas Emma Nordin, medlem i kören och med sikte inställd på en karriär som vissångerska. Under kvällen sjöng hon en egen komponerad julsång i folkton och i Emmas stämma fanns en personlig klang med lite stänk av Sofia Karlssons ljudbild.

Efter fikapausen släppte kören loss i lekfulla tolkningar av kända stycken som en Sockerbagare och temat från den tecknade versionen av Lady och Lufsen, som visas varje julafton i tv-rutan. Kvällen avslutades Orsas egen "nationalsång" Koppången.

Mer läsning

Annons