Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Orsa helt enkelt! Eller?

Såg också på Uppdrag Granskning och blev mörkrädd! Vad är det för socialchef vi har här i Orsa? Jag satt i soffan och skämdes på hennes vägnar och hur hon uppträdde mot reportern. Först gör de upp om ett möte men sen vill hon inte träffa Gunnel och reportern. Hon var verkligen otrevlig och slängde på luren i örat på reportern.

Vad är det för sätt?

Och vad ger det för signaler utåt?

Men kommunchefen var ju inte bättre han heller som inte ens ville prata med henne.

Jag blev uppringd utav en släkting som flyttat till södra Dalarna och han undrade vad det var som pågick i Orsa. Vilken tur att jag inte bor kvar sa han. Då hade jag skämts för att vara Orsabo.

Kommunen presenterar sig med Orsa helt enkelt. Enkelheten är speciell för Orsa och med kärnvärdet menar de att det ska vara enkelt att ha kontakt med kommunen.

Enkelt att få besked - positivt eller negativt

Enkelt att få kontakt med rätt person

Enkelt att få råd och stöd

Det står på Orsas hemsida och visst stämmer mycket om man får prata med rätt person. Det är övervägande trevliga och kompetenta människor som jobbar i alla förvaltningar, men tyvärr har det kommit in otrevliga och inte kompetenta människor i kommunen!

När jag läste mora tidningen i måndags 12 november så blev jag glad! Äntligen kanske det händer något positivt, när en JO-anmälan har gjorts!

Och vad i hela friden händer i hemtjänsten? Pratat med några som jobbar där och de är förtvivlade och all arbetslust försvinner! När det fungerar och alla kan hjälpa varandra, så alla får den hjälp och trygghet de behövande är värda och att personalen mår bra. Det är alltid tredje part som blir drabbad. Tänk på det när ni gör ändringar.

Varför kan det inte få vara som det är?

Varför måste det ändras hela tiden?

Ska de verkligen gå mellan byn och Hansjö?

Vad är det för snille som kommit på det här?

Skulle vara väldigt kul att få svar på några av frågorna.

Till sist jag håller med måndagens insändare om att Uppdrag Granskning var en fullpoängare.

En som jobbar på golvet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare