Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oroligt efter IFK_AIK

Annons

Redan timmarna före matchen mellan IFK Göteborg och AIK på Ullevi var det stökigt på flera håll i Göteborg.

Oroligheterna fortsatte även efter matchen.

Ingen kom dock till skada.

Någon halvtimme före matchstart omhändertogs 49 AIK-fans nära Ullevi. Polisen tror att AIK-fansen hade räknat med att möta sina motståndare från IFK-svansen. Men det blev aldrig någon sammanstötning utan polisen hann skingra dem i tid. Fyra av de omhändertagna misstänktes vara narkotikapåverkade och togs in för så kallad kroppsbesiktning. De övriga avlägsnades med bussar bort från centrala Göteborg, och missade därför matchen.

Dessförinnan hade polisen satt in hästar strax utanför Ullevi för att stoppa ruscher som både AIK- och Blåvittsupportrar gjorde mot varandra.

Polisen betraktade matchen som högriskmatch, som alltid när AIK och IFK möts. Man hade rustat med en extra stor polisinsats på stan.

Omkring tusen anhängare till AIK hade kommit till Göteborg i bland annat tolv bussar.

Han uppgav lite senare till TT att ett stort antal grupper av ungdomar stod utefter vägen från Ullevi ned mot Korsvägen, bevakade av polis. Men vid halvelvatiden på tisdagskvällen bedömde polisen läget som lugnt. Grupperna på stan hade upplösts.

Trots att det varit mycket oroligt i Göteborg under en stor del av dagen var det bara en som greps misstänkt för något brott. Men närmare 80 omhändertogs eller avlägsnades, ett 40-tal visiterades, fem berusade omhändertogs och fyra kroppsbesiktigades efter misstanke om narkotikapåverkan.

TT

Mer läsning

Annons