Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Orkesterföreningen spelar filmmusik

Höstens första konsert med Dalarnas orkesterförening blir en filmisk upplevelse
På lördag dirigerar Gunnar Julin orkestern i en rad melodier ur kända filmer.

Lyssna på filme n heter konserten som innehåller melodier ur filmer som Sound of Music, Star Wars, James Bond, Harry Potter, Rosa Pantern, Schindlers list och Pirates of the Caibbean. Dirigent och presentatör är Gunnar Julin från Stockholm. Han har tidigare arbetat med orkestern, 1999 genomförde han tillsammans med Anders Linder och DOF Den riktiga Melodifestvalen i Kristinehallen, Falun.

Även helgens konsert, 29 september, ges i Kristinehallen.

Gunnar Julin fick utbildning vid Kungliga Musikhögskolan med bland annat högre organist-, högre kantors- och musiklärarexamina och specialstudier i orkesterdirigering.

Julin har också varit musiklärare vid Adolf Fredriks Musikklasser, kapellmästare vid Oskarsteatern i Stockholm och dirigerat flertalet av landets professionella kammar- och symfoniorkestrar. Julin är sedan 2002 director musices vid Kungliga tekniska högskolan i Stockholm och dirigent för KTH:s akademiska kapell.