Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Orienteringen var en stor del av hennes liv – minnesord över Gunborg Wåhlberg

Dalarnas Skogsflickor har förlorat sin allra äldsta medlem, Gunborg Wåhlberg, Falun.

Gunborg avlade sitt löfte, att skogsflicka ska vara god, sann och modig året 1949, något som hon levde upp till med råge.

Mitt första möte med Gunborg var 27 augusti 1960 i samband med Kvarnsvedens GoIFs Kvarnsvedsträff. Segrare i klassen Damer A var Gunborg Wåhlberg. Långt innan den tävlingen hade Gunborg visat sin talang för orienteringssporten och skördat stora framgångar.

Att orienteringen har funnits med som en stor del av Gunborgs, men även övriga familjens, liv vet vi. Som ledare och aktiv tilldelades hon Sveriges Skogsflickors guldmedalj. Den finaste utmärkelse som en Skogsflicka kan få. Mycket välförtjänt!

Mitt sista minne av Gunborg var vid OK Kåres veterantävling 2019. Eftersom balansen inte var den bästa de sista åren var hon inte så aktiv längre, men ville ändå inte släppa kontakten med oss orienterare. Gunborg satt på en sten vid stigen och hälsade oss alla välkomna. Alla kände Gunborg och Gunborg kände alla.

Vi, Dalarnas Skogsflickor, kommer att sakna Gunborg. Sunda åsikter, mycket humor och alltid glimten i ögat. Det var Gunborg.

Dalarnas Skogsflickor/ Maud Nilsson, talhuldra