Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensk och Krusenstiernorna uttagna till JVM: "Går för att bli bästa nation"

Den 10-15 juli avgörs junior-VM i Finland.
Den svenska truppen är nu klar, och det finns en hel del rutin i gänget – åtta av tolv löpare har sprungit minst ett JVM tidigare.
Målet är att Blågult ska bli bästa nation.

Annons

Syskonen Isac och Vilma von Krusenstierna är uttagna till JVM i orentering.

Ifjol avgjordes junior-VM i Schweiz. Då dominerade hemmanationen stort och vann sju av de åtta gulden. Nu har mästerskapet flyttat till nordisk mark. 10-15 juli är det dags för JVM-medaljjagande i Tammerfors.

Sverige skickar ett rutinerat killgäng till Finland. Fem av de sex grabbarna har sprungit junior-VM sedan tidigare. Snättringes Simon Hector kommer att göra sitt fjärde junior-VM (han har tagit medalj i samtliga sina tre tidigare JVM-framträdanden). Simon Imark har sprungit två junior-VM och även Anton Forsberg, Jesper Svensk och Isac von Krusenstierna sprang mästerskapet i Schweiz förra året.

von Krusenstierna tog två individuella brons samt ett stafettsilver förra året. Och noterbart är att hela det svenska stafettlaget från förra året med Hector, Forsberg och von Krusenstierna har åldern inne för att springa JVM även i år.

På damsidan har de svenska tjejerna tagit många medaljer under de senaste åren, men de flitiga medaljplockarna har tagit klivet upp på seniornivå. Men nu håller ett nytt, spännande gäng på att formas.

Tre av tjejerna - Sanna Fast, Linnéa Golsäter och Hanna Hugosson - har sprungit JVM tidigare. Lisa Jonsson-Nordin och Vilma von Krusenstierna är framtidshopp som normalt tävlar i 18-årsklassen. Sedan får vi se en blågul debutant i form av Emma Hagrot.

Terrängen i Tammerfors lär inte kännas särskilt främmande för den svenska truppen. Det handlar om klassisk nordisk skog och orienteringen spås bli tekniskt utmanande.

Det svenska laget åker på ett femdagars uppladdningsläger i Tammerfors direkt efter Jukola i mitten av juni. Sedan återvänder löparna för medaljjakt några veckor senare.

JVM–HERRARNA

Anton Forsberg, Långhundra IF

Simon Hector, Snättringe SK

Simon Imark, Tullinge SK

Henrik Johannesson, Ronneby OK

Jesper Svensk, Stora Tuna OK

Isac von Krusenstierna, OK Kåre

Reserv: Filip Jakobsson, OK Tisaren

JVM–DAMERNA

Sanna Fast, Eksjö SOK

Linnéa Golsäter, Eksjö SOK

Emma Hagrot, Täby OK

Hanna Hugosson, Sundsvalls OK

Lisa Jonsson-Nordin, Skåneslättens OK

Vilma von Krusenstierna, OK Kåre

Reserv: Isa Envall, IK Hakarpspojkarna

Mer läsning

Annons