Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ores ordförande om turbulensen: "En krusning"

IFK Ores ordförande Inge Östlund ger nu sin syn på läget inom föreningen med anledning av juniortränaren Markus Hollerups avhopp och den kritik som riktats mot klubben.
– Det är en krusning på ytan, säger han.

Juniortränaren Markus Hollerup berättade i onsdagens DT att han varit för ensam, att han i stort sett fått sköta det mesta själv med sitt lag, och därför har han sagt upp sig efter bara knappt två månader.

Källor till tidningen gör gällande att stämninegn är sådan att om a-lagsspelare får chansen att byta klubb skulle de göra det.

Det är något ordförande Inge Östlund inte håller med om.

– Vi hade ett möte med a-laget på onsdagskvällen, och då var det inget tal om spelarflykt. Möjligtvis är det en som är på väg bort om vi inte lyckas hitta något arbete åt honom, säger Östlund.

Hur skulle du beskriva läget i klubben?

– Vi går på en snål budget. Vi är i en besvärlig ekonomisk situation, men vi ska fixa det. Det här är en krusning på ytan, en storm i ett vattenglas, menar ordförande Östlund.

Kritik har även framförts mot att det inte finns någon ordinarie materielförvaltare.

– Vår ordinarie materieförvaltare är hemma i Rumänien, och är tillbaka om en vecka, säger Oreordföranden.

När det gäller att få fram tränare och ledare till lagen säger Inge Östlund:

– Furudal är en liten ort och det finns bara hockeyn. Det är svårt att rekrytera ledare och tränare, så har det varit historiskt. Det är inte bara Furudal som har de problemen. Problemet är inte enkelt men heller inte olösligt.

För att försöka få fler att engagera sig klubben kommer en förstärkt styrelse att ha ett möte på fredag, där man ska dra upp riktlinjer för att få in "fler huvuden" i föreningen, som Östlund uttrycker saken.

– Förutom styrelsen kommer personer med ett starkt intresse för IFK Ore att vara med på mötet, främst från näringslivet. Vi måste gå ut med en vädjan till folket i området för att hitta fler som vill hjälpa till runt lagen som resurspersoner.

– Vi får se vad vi kan få in för nya krafter, säger Inge Östlund.