Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebro testar Suljevic

För ett par veckor sedan var Halmstads BK på tapeten.
Nu tränar Dalkurds mittfältare, Smajl Suljevic, med Örebro SK.
– Kommer det ett bud som är passande, så kommer vi inte att sätta stopp, säger sportchefen, Adil Kizil.

Annons

Under sin tid i Halmstad ska Smajl Suljevic, enligt rapporter, ha gjort så pass bra ifrån sig att man hade långt gångna planer på att knyta mittfältaren till sig.

När dåvarande tränaren, Jens Gustafsson, fick lämna sitt uppdrag ändrades dock prioriteringarna för Hallandsklubben.

Nu befinner han sig i stället Suljevic i Örebro, och tränar under den här veckan med Örebro SK.

– De ville få en bild av honom och bjöd över honom. Vi tyckte att det är en bra erfarenhet för honom. Och sedan har de ju ett intresse också. Jag vet att det har gått väldigt bra för honom, säger Adil Kizil.

Tror du att ni får behålla honom?

– När Halmstad var intresserat så trodde jag faktiskt att han skulle hamna där. Nu är det för tidigt. Vi får höra vad Örebro har att säga efter hans vecka där och sedan ta det därifrån. Vi utgår ifrån att han är kvar, men är samtidigt beredda ifall han skulle försvinna.

Att Suljevic står under kontrakt och är en viktig kugge är inget som kommer att hindra att han lämnar – om rätt bud kommer in.

– Det är klart att det är en väldigt viktig pusselbit i vårt bygge. Det är en spelare som har växt väldigt mycket de senaste två åren. Vårt spel går ju via honom. Men kommer det ett bud som är passande, så kommer vi inte att sätta stopp för någon av våra spelare.

Kan ni få bra betalt?

– Det är inga jättestora summor, det tror jag inte. Men vi kommer inte att skicka iväg någon så. Vi får se då, vad vi sätter för pris på honom. Vi vill ju samtidigt behålla honom också.