Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalapolisen bistod i jakt på guldrånare i Örebro

En guldsmedsbutik på Drottninggatan i Örebro har utsatts för ett väpnat rån. Fyra eller fem personer lämnade platsen i en vit Volvo, uppger Örebropolisen. Polisen begärde hjälp av bland annat dalapolisen.

Annons

Polisen larmades om händelsen klockan 10.39.

– Det är ett larmbolag som har larmat. Det är rubricerat som väpnat rån, fyra män eller fem mörkt klädda män ska ha gått in i en vit Volvo och lämnat platsen, säger Stefan Dangardt, pressinformatör vid Örebropolisen.

Enligt polisen handlar det om fyra alternativt fem mörkt klädda män som misstänks vara inblandade i rånet mot dahlströms Guld.

Männen flydde platsen i en vit Volvo – som senare hittades vid Oskarsparken. Polisen är dock inte säkra över om gärningsmännen senaren bytt till en annan bil eller hur de tagit sig vidare.

– Vi vet inte hur man tog sig från Oskarsparken, sannolikt har man väl bytt bil men det är inget som vi kan vara säkra på.

Polisen har vidtagit en rad olika åtgärder i arbetet med att få fast rånarna.

– Vi jobbar mycket med förhör nu med folk som kan ha sett och hört något, både vid brottsplatsen och vid Oskarsparken.

Man jämför även brottet med andra rån som har skett i landet.

– Vi eftersöker också övervakningsfilmer för att se vad vi kan hitta den vägen. Vi jobbar också med inre spaning utifrån tillvägagångssättet efter liknande rån på andra platser i landet. Vi jobbar ganska brett.

Polisen begärde hjälp av en helikopter innan flyktbilen anträffades. Enligt SVT Örebro har polisen också begärt hjälp från polisen i Dalarna och Värmland.

– Om den är i luften eller inte vågar jag inte säga just nu.

Läs också: [+] Här hittades flyktbilen efter pistolrånet mot guldbutiken – tungt beväpnad polis på platsen

Mer läsning