Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaos på riksväg 50: Lastbilar slirade i halkan – två hamnade i diket

Mellan Grängesberg och Kopparberg var det på tisdagskvällen och under natten mot onsdag stopp eller begränsad framkomlighet i trafiken.

Annons
Långtradaren från dagens olycka var under tisdagskvällen fortfarande inte bärgad och polis fanns på plats för att dirigera trafiken. Läsarbild.

Den första olyckan inträffade vid lunchtid på tisdagen när en lastbil välte ner i diket på riksväg 50. Före klockan 19 på kvällen inträffade en ny olycka – och flera andra lastbilar kommer ingenstans utan stod och slirade i halkan och bildade kö.

En polispatrull fanns på plats sedan olyckan vid 12-tiden. Vid 18.30-tiden har ytterligare en polispatrull sänts ut för att ta hand om trafiken.

– Vi har även begärt hjälp från Trafikverket, de måste få ut fordon och hjälpa till, sade Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl på polisen.

Det ska vara mycket halt väglag på olycksplatsen. Trafik har kunnat passera, men flera långtradare på väg söderut har inte lyckats komma upp för den backe som finns mellan Silverhöjden och Basttjärn. De har försökt och glidit tillbaka ner.

– Det har blivit en kö av lastbilar, och nu har ännu en lastbil med släp glidit ner i diket, sade Jan-Åke Sjöström, som upplyste om att det var mycket begränsad framkomlighet och ibland totalstopp i södergående riktning.

Dessutom väntas ytterligare 4-8 cm snö falla det närmaste dygnet.

Uppdatering kl. 20.24:

Norrgående körfält är öppet efter tidigare avstängning. Ingen prognos finns för när det åter kommer att vara full framkomlighet på riksväg 50.

Uppdatering kl. 01:00:

Polisen meddelar att man lämnat olycksplatsen men att det fortfarande råder begränsad framkomlighet. Bärgare ska vara på plats. Ingen trafikvarning finns på Trafikverkets hemsida.

Uppdatering kl. 02:17:

Trafikredaktionen på P4 meddelar att riksväg 50 åter är öppen för trafik, men att en lastbil med släp står illa till efter en kurva i norrgående körfält.

Mer läsning

Annons