Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuffing förstärker Lif Lindesberg: "Springer genom väggen"

Fyra matcher – på tolv dagar.
Då införskaffar sig Lif Lindesberg en spelare som inte backar för något.
Erik Axelsson plockar in sin forne adept Mikael Wallin.
– Säger jag åt honom att springa genom väggen så gör han det, säger tränaren.

Annons
Richard

Efter ett längre uppehåll väntar en lika intensiv som viktig matchperiod för Lif Lindesberg. Fyra allsvenska drabbningar står för dörren – inom loppet av mindre än två veckor.

Nu väljer klubben att bredda truppen. Det är inte vem som helst som ansluter till föreningen från norra länsdelen. Tränare Erik Axelsson väljer att låna in Mikael Wallin, som han ansvarat för i Borlänge HK, de kommande matcherna.

 – Mikael är en stor kille. 195 centimeter lång, 115 kilo muskler och ett rejält skägg. Säger jag åt honom att springa genom väggen så gör han det, säger Axelsson till klubbens webbplats.

Den 26-årige linjespelaren, som till vardags spelar i division 3, ser fram emot utmaningen.

 – Att spela i Lindesberg som är en vass och bra klubb känns riktigt roligt. Jag är ordentligt taggad och jag hoppas att kroppen håller. Det är en ny nivå av spel, men jag har varit med och tränat under den gångna veckan så jag kommer nog in det bra, säger Mikael Wallin.

Mikael Wallin väntas göra debut i ”Örebromatchen” mot Kungälv i Idrottshuset på onsdag. Kanske kommer publiken att se saker i hans stil som påminner om en viss annan person?

”För oss som minns Eriks egen tid som elitseriespelare känns det nästan som ett deja vu”, skriver Lif Lindesberg på sin webbplats med en leende ”smajlis” som tillägg.

 David Flatbacke-Karlsson

Mer läsning

Annons