Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oreälvens vänner får stort stöd 50 000 kronor har samlats in

Stödet för en restaurering av Oreälven tycks vara stort. På kort tid har 50 000 kronor samlats in och pengarna har överlämnats till kommunen.

Anders Bruks, Per-Åke Ståbis och Kenneth Lilja har via sina företag startat Oreälvens vänner. Med hjälp av en sida på Facebook argumenterar de för vikten av att Oreälven återställs i någorlunda ursprungligt skick efter den rensning som gjordes en gång i tiden för att underlätta flottningen av timmer på älven.

Oreälvens vänner har fått mer än 600 gilla tryckningar på Facebook och många skänker pengar. Sedan årsskiftet har det kommit in mer än 50 000 kronor.

– Mer är på väg, förklarar Kenneth Lilja. Tillsammans med Anders Bruks överlämnade han i fredags 50 000 kronor till kommunalrådet Marie Olsson.

Hon förklarade att hon är glad över att det finns ett så starkt engagemang för älven och miljön.

– Vi måste åtgärda Oreälven för att kommunen ska leva upp till miljökvalitetsnormer och andra politiska mål, säger Marie Olsson. Hon betonar att det råder politisk enighet om Oreälvens återställande.

Kommunen kan söka statliga pengar för arbetet med Oreälven så projektet står eller faller inte med Insamlingen.

– Den är ett sätt att visa stöd för Oreälvsprojektet, säger Kenneth Lilja.