Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ore till spel med helt nytt lag

Ny tränare och ett helt nytt lag.
Trots krisen kommer IFK Ore till spel i söndagens hemmamatch mot Enköping.
– Vi kan inte bara kasta bort de jobb som lagts ner i klubben de senaste åren, säger Patrik Samuelsson.

Annons

DT-sporten avslöjade redan i onsdags att en spelarflykt hotade IFK Ore efter den turbulens som uppstått sedan general managern Robert Spångmyr valt att sluta i somras.

"Möjligtvis är det en som är på väg bort om vi inte lyckas hitta något arbete åt honom", sade ordförande Inge Östlund i torsdagstidningen.

Samma kväll valde de första fem spelarna att packa trunkarna och lämna sina boenden i Furudal för att flytta till sina respektive hemorter.

Spelarflykten hotade hela division 1-säsongen för Ore och sent på fredagseftermiddagen kunde ordföranden Inge Östlund inte ge några klara besked om framtiden för klubbens a-lag.

Några timmar senare kom dock beskedet att klubben, trots allt, gör ett försök att rädda säsongen med ett nytt lag och en ny tränare.

Patrik Samuelsson, den tidigare assisterande tränaren, tar över huvudansvaret i a-laget, men något klart svar på vad som händer med tidigare huvudtränaren, Mattias Olsson, fick inte DT-sporten sent på fredagskvällen.

– Olsson kommer att finnas kvar i föreningen, något mer kan jag inte säga just nu. Det kommer mer information under helgen, säger Patrik Samuelsson.

Samuelsson hade på fredagskvällen klart med 14 spelare till söndagens match mot Enköping, men jakten på fler spelare kommer att fortsätta under helgen.

– Jag kommer att göra försök om att få matchen flyttad, men vi räknar med att den kommer att spelas på söndag och laget kommer i första hand att bestå av juniorer.

Hur ser du på framtiden för a-laget?

– Vi kan inte lägga oss ner och dö och kasta bort det jobb som lagts ner i klubben de senaste åren. Jag har bott i Furudal i två månader men har redan fått en klubbkänsla för Ore och nu ska vi ge det här en chans.

– Det går heller inte att hänga ut de spelare som väljer att lämna klubben, jag förstår dem, säger Mattias Samuelsson.

Ore har inlett säsongen med fyra raka förluster och är med de resultaten förstås placerad sist i division 1 C-tabellen.