Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ore. nu eller aldrig snart över

Projektet Ore. nu eller aldrig är snart avslutat. Ledare för projektet, Gunnel Vålberg berättar om flera olika satsningar som arbetet i de olika grupperna inom Ore. nu eller aldrig lett fram till.

Annons

I mitten av december är Ore. nu eller aldrig slut. Arbetet i de olika grupperna inom projektet har resulterat i flera satsningar och förändringar i Furudal.

-En förundersökning är på gång vad gäller gång-och cykelbanan från Oreparken till Ore Fritid och campingen. Region Dalarna och Trafikverket har satsat fem miljoner på förstudien, berättar Gunnel Vålberg.

Sirapsberget, slalombacken har börjat användas igen och lekplatsen i bostadsområdet Sahara har rustats upp. Ungdomsprojektet Furudalshärvan resulterade i ett arbete där parkbänkar och ett hopptorn och flytbryggor vid badplatsen mellan skolan och Ore bibliotek ställdes i ordning.

-En grupp arbetar vidare med lokaltrafik i Ore, hur personer ska kunna ta sig till exempelvis Mora lasarett med buss, hur personer ute i byar ska kunna handla och uträtta ärenden i Furudal. Nästa vecka arrangeras program med tema hälsa, vård och omsorg i samarbete med Oreparken. Det blir bland annat program kring temat i Oreparken och en vandring, berättar Gunnel Vålberg.