Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ore. nu eller aldrig snart över

Projektet Ore. nu eller aldrig är snart avslutat. Ledare för projektet, Gunnel Vålberg berättar om flera olika satsningar som arbetet i de olika grupperna inom Ore. nu eller aldrig lett fram till.

I mitten av december är Ore. nu eller aldrig slut. Arbetet i de olika grupperna inom projektet har resulterat i flera satsningar och förändringar i Furudal.

-En förundersökning är på gång vad gäller gång-och cykelbanan från Oreparken till Ore Fritid och campingen. Region Dalarna och Trafikverket har satsat fem miljoner på förstudien, berättar Gunnel Vålberg.

Sirapsberget, slalombacken har börjat användas igen och lekplatsen i bostadsområdet Sahara har rustats upp. Ungdomsprojektet Furudalshärvan resulterade i ett arbete där parkbänkar och ett hopptorn och flytbryggor vid badplatsen mellan skolan och Ore bibliotek ställdes i ordning.

-En grupp arbetar vidare med lokaltrafik i Ore, hur personer ska kunna ta sig till exempelvis Mora lasarett med buss, hur personer ute i byar ska kunna handla och uträtta ärenden i Furudal. Nästa vecka arrangeras program med tema hälsa, vård och omsorg i samarbete med Oreparken. Det blir bland annat program kring temat i Oreparken och en vandring, berättar Gunnel Vålberg.