Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ordinary charmade jury och publik

Gänget från Falun var nöjda med att bara ha nått finalen i Country-SM och en liten förhoppning att vinna klassen fanns. Men gänget charmade både publiken, juryn och skivbolag och lämnade Sälen som stora vinnare med skivkontrakt och SM-titel i country.

– Natten var gudomlig, summerade Johan Engblom kvällen i Sälen, som slutade med att countrygänget från Falun nu har ett skivkontrakt.

– Att vi vann var fantastiskt och att vi fick göra den extra spelning som alla segrare fick göra. Att vi sedan också blev den grupp av segrarna som valdes ut av skivbolaget att få göra en singel gjorde att vi blev extra chockade, skrattar Mia Broman-Fredriksson,

Country-SM avgjordes i fem olika klasser där falugruppen Ordinary (by day), hade anmält sig till två klasser och kom också med i klasen pop/rock country.

– Det här var första gången vi anmälde oss och när vi fick veta att vi kommit med så satt vi igång och repade extra mycket, berättar Mia.

Ordinary spelar normalt inte covers utan det är gitarristen Stefan Stenman som är pappa till gruppens musikskatt. I finalen fick de spela två covers samt två egna låtar och det var utan tvekan de egna låtarna "A last goodbye" och "I feel alright" som fällde publik och jury.

Ordinary vann både juryn och publikens röster i klassen. Därtill fastande skivbolaget Lion Heart för just Ordinary.

– Tänk att vi nu ska få göra en siva med samma producent som ansvarar för Jill Johnsson, säger Mia, som inte riktigt insett att nu har Ordinary tagit första steget mot något större.

Efter framförandet på Högis i Sälen var sångaren Tommy Jackson nöjd med vad gruppen presterat.

– Vi får hoppas att det räcker så att vi får spela vidare som alla segrarna får i kväll. För vår del är det här en jättechans att nå utanför Dalarna, men vinner vi inte så är vi ändå nöjda med att ha fått visa upp oss här inför den kunniga publiken, säger Tommy.

Det fanns ingen anledning att oroa sig, även om de utmanades av framförallt gruppen Beatrice, så var det Ordinary som charmade juryn, publiken och skivbolaget.

– Jag hoppas det här kan hjälpa oss att öppna nya dörrar till nya scener, säger Mia Broman-Fredriksson.

En sådan ny scen som väntar är att de redan blivit inbjudna att spela på Viking Cinderella i mars när hela båten blir en countrybåt.