Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ord mot ord om misshandel - man blir friad

Tingsrätten i Falun har helt ogillat ett åtal mot en 43-årig Borlängebo som misstänktes för att ha misshandlat en kvinna som han tidigare haft en mångårig relation med.
Rätten konstaterar i sin dom att man känner tveksamhet inför vad som verkligen har inträffat.

Åtalet gällde en händelse under natten till den 6 juni. 43-åringen anklagades då för att med ett glas i handen ha slagit kvinnan i ansiktet och med knuten näve över tinningen. Själv har mannen gått med på att han slagit ut med glaset, för att kasta vin i ansiktet på kvinnan, och att handen då oavsiktligt träffat henne. Kvinnan å sin sida bedömde att det var fråga om ett avsiktligt slag.

Tingsrätten gör bedömningen att det inte går att utesluta att 43-åringen enbart farit ut med glaset för att kasta vinet på henne. Man menar att det finns ett rimligt tvivel om 43-åringens avsikt. När det gäller knytnävsslaget som mannen ska ha utdelat mot kvinnan, så anser tingsrätten att ord står mot ord och att åtalet därför ska ogillas helt.

Eftersom mannen gått med på att betala skadestånd till kvinnan för sveda och värk så beslutade tingsrätten att han också ska göra det. Kvinnan hade yrkat skadestånd med 11 800 kronor, varav 10 000 kronor gällde kränkning och 1 800 kronor sveda och värk. Kvinnans skadeståndstalan när det gäller kränkningen lämnades utan bifall.

43-åringen har också stått åtalad för en hastighetsöverträdelse som han gjorde sig skyldig till i slutet av augusti. Mannen har erkänt att han körde för fort och för detta döms han till penningböter.