Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oppositionen vill inte höja landstingsskatten

Moderaterna, Centerpartiet, Kristdemokraterna, Folkpartiet och Dalarnas sjukvårdsparti föreslår inför landstingets budgetfullmäktige en oförändrad landstingsskatt. Partierna motiverar sitt förslag med att skatteintäkter och statsbidrag beräknas öka med 225 miljoner kronor nästa år - genom bättre utdelning från skatteutjämningssystemet och högre skatteintäkter.

– Landstinget Dalarna har aldrig haft så stora intäkter som nu. Vi kommer att kunna erbjuda lika bra eller bättre vård nästa år utan att höja skatten, säger Jan Wiklund (M).

För två veckor sedan föreslog majoritetspartierna i landstinget - Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet - en skattehöjning med 50 öre. Den 19-20 november sammanträder landstinget för att bland annat fatta beslut om nästa års budget och nivå på landstingsskatten.