Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oppositionen: Nilsson maktfullkomlig - igen

För andra gången på kort tid anklagas kommunstyrelsens ordförande, kommunalrådet Leif Nilsson (S), för maktfullkomlighet.
Den här gången är det centerns Jan Tholerus som tillsammans med oppositionsrådet Lotta Gunnarsson (M) fyrar av kritiken.

Annons

Och anledningen är de uppgifter Leif Nilsson nämnde vid presskonferensen i tisdags efter veckans sammanträde i kommunstyrelsen. Han uppgav då att en sparplan för omsorgsnämnden på 4,9 miljoner kronor presenterats för ledamöterna.

– Men det stämmer inte, vid sammanträdet berörde Nilsson över huvud taget inte några prutningar i omsorgsnämndens budgetförslag, utan endast behovet av besparingar alternativt skattehöjningar i allmänhet, hävdar Tholerus/Gunnarsson som båda är ledamöter i kommunstyrelsen.

Duon tillägger att det innebär att påståendet om att oppositionen inte protesterade följaktligen också är felaktigt.

– Av respekt för demokratin och omsorgsnämndens ansvar, skulle vi heller aldrig tagit ställning till ett sådant förslag utan att först ha diskuterat frågan med våra ledamöter i nämnden.

Tholerus/Gunnarsson tillägger att det oppositionen däremot klargjorde vid sammanträdet var att med tanke på det rådande budgetläget är besparingar inom kommunens verksamheter nödvändiga:

– Och att en skattehöjning inte är något alternativ.

Duon ser det som olyckligt att direkt felaktiga påståenden sprids vidare av massmedia:

– Vi ser det om ett utslag av den anda som vi också tidigare benämnt maktfullkomlighet.