Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öppnar för fortsättning i MIK

Roger Johansson har sagt upp sig från Färjestads BK.
Det öppnar för en fortsättning i Mora IK:s tränarstab för den forna NHL-stjärnan.
– Det har varit en fantastiskt rolig tid här, konstaterar Johansson.

Och tiden i Mora IK är inte över än. Förra veckan var Johansson tillsammans med Patric Wener och kikade på tre matcher i jakten på att hitta guldkorn till MIK.

– Sedan var jag själv och kikade på ett par matcher under helgen. I Färjestad har man kunnat välja och vraka bland spelare, men det är ju lite annat här.

– Jag är inte så jätteinsatt i Mora IK:s ekonomi, men det är inte samma som i Malmö, Västerås, Södertälje och Leksand, som har lite lättare att få dit de lite bättre spelarna.

– Vi är ute och scoutar och det är nu man kan utnyttja sitt stora kontaktnät. Till exempel har jag pratat med Färjestad om nästa säsong, vilka som inte kommer att ta en plats där och som kan tänkas vara något för Mora.

– Det är viktigt att träffa spelarna, att hitta rätt karaktärer, poängterar Johansson som är i Karlstad när vi når honom.

Men i helgen ska han upp till Mora och diskutera framtiden i klubben.

– Som det är nu tar vi månad för månad, men jag kan tänka mig att stanna. Men pendlandet har jag upplevt som jobbigt under mina sex veckor i klubben, att då göra det under en hel säsong...

– Grabben ska spela cup i Mora och då har jag tänkt passa på att prata med Hermodsson och diskutera lite olika lösningar. Ett alternativ är om familjen flyttar upp.

Klubbdirektören Peter Hermodsson och sportchef/tränare Wener har tidigare sagt att de gärna vill behålla Johansson.

– Och jag har sagt upp mig från Färjestad, poängterar Roger Johansson som varit backansvarig för alla ungdomslag i föreningen och som under somrarna haft hand Färjestads hockeyskola.

Johansson har för övrigt sedan tidigare anknytning till Mora IK då en av hans söner spelar i klubbens J20-lag.

Att Mora missade play off för andra året i rad är absolut inte något som avskräcker Johansson att fortsätta.

– Det gör bara revanschlustan större. Visst var det surt att vi inte tog oss vidare, inte minst då vi i Örebro knappt lånade ut pucken till dem, men ändå förlorade vi med 0–1.

Och från play off var det just Örebro som tog sista platsen i kvalserien.

Men skulle du nöja dig med en assisterande tränarroll om du blir kvar i klubben?

– Jag har varit med om det mesta och har absolut inget behov att stå i rampljuset, bara jag får vara delaktig i nånting så räcker det gott och väl.

– Sedan jobbas det jättehårt inom Mora IK, de lägger ner ett stort jobb och är proffsiga, poängterar Johansson.