Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öppet och spelvärt på V65

Spelmässigt känns det som en intressant V65-omgång på Romme i kväll. En hel del öppna lopp och inga fel på den sportsliga kvalitén heller.

Annons

Jag spelar med två spikar.

3 Capone Boko (V65-3) ska ha toppchans till tredje raka och lär bli favorit.

Singelstreck i V65-6 däremot blir lite mindre streckad, men jag gillar 14 Princess Wine och hoppas att Magnus Jakobsson levererar.

Med två respektive tre hästar i V65-1 och V65-2 finns sedan utrymme att gardera övriga avdelningarna rejält. Särskilt långloppet (V65-5) känns öppet och där kan det skrälla.

V65-förslaget (504 rader):

V65-1) 1-2

V65-2) 2-4-9

V65-3) 3 Capone Boko

V65-4) 2-3-4-6-9-10-13

V65-5)1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12

V65-6) 14 Princess Wine

DD-förslaget (6 rader)

DD-1)1-2-3-4-5-11

DD-2)14 Princess Wine

Spikarna:

3 Capone Boko (lopp 5, V65-3) är obesegrad efter två starter och jag tror, som de flesta andra, att han är det även efter kvällens start. Loppet senast var mer som ett snabbjobb efter uppehåll. Han bör vara vassare nu och läget är perfekt när han debuterar bakom startbilen.

14 Princess Wine (lopp 8, V65-6, DD-2) är lite mer av en chansspik då det är flera fina ston med i loppet. Men jag gillar Magnus Jakobssons dam och galoppen senast ser jag som ett olycksfall i arbetet. Normalt är hon säker och läget gör att hon kan sitta bra till direkt.

Låset:

Lopp 3, V65-1 är ett sprinterlopp där startspåren betyder mycket. Från innern är 1 M.T.Evita snabb iväg. Sedan återstår att se om man vill köra henne i ledning igen då hon blev lite het i den positionen senast. Vass även med rygglopp. En som lär prova att få överta är 2 Macho Gossip. Åke Lindblom meddelar fin form och toppchans på sin hemsida. Övriga tror jag får svårt att segerstrida. Ett vettigt lås!

Felstreckat:

9 Väskinge Pilsner (lopp 4, V65-2) börjar få en trist rad i programmet men den ljuger. Kapacitet finns som räcker långt och efter galoppen på V75 senast gick han en godkänd upphämtning i skymundan. Blir för lite streckad i kväll.

3 Ritz Catadore (lopp 6, V65-4) har inte startat sedan juni. Hon kan behöva loppet innan toppformen sitter men kunnandet finns. Tränare Olsson håller henne högt. I ett öppet stolopp känns hon streckvärd.

5 Långarsbo Blixten (lopp 7, V65-5, DD-1) verkar bli helt bortglömd av spelarna. Han var ut över för kort distans senast men gick bra till slut som trea. 2640 m nu passar bättre och känslan är att han är med och gör upp om segern med lite klaff på vägen.

Intervjuer:

Från Bollnäs kommer Tomas Pettersson på besök med fyra hästar;

1 Höstbo Krabat (lopp 1) behöver starta på för att hitta den rätta formen. Här är distansen inte den bästa och vi får hoppas på högt tempo i täten. I första hand är det en bra slant som gäller.

– 4 Chicago Max (lopp 5, V65-3) har utvecklats fint och växt i kostymen på bra sätt. Nu möter han några riktigt bra konkurrenter och något hett segerbud tycker jag inte att han är.

– 2 Ajlexes Daylight (lopp 7, V65-5, DD-1) gjorde det bra vid segern senast och allt är bra efteråt. Distansen har han jvisat att han klarar bra och läget är fint även om det kanske inte blir någon ledning som senast. Han kan vara med rätt så långt fram.

– 6 Chicago Jenny (lopp 10, V3-2) börjar hitta formen allt mer. Hon var pigg och alert i måndagsjobbet, så loppet senast har säkert gjort henne gott. Det är en häst som ska smygas oavsett vad det står på oddsindikatorn, men löser det sig är det stallets bästa chans i kväll.

I Norberg har hemmatränaren Bengt-Erik Olsson sin hemvist. På fredagen selar han ut tre hästar;

– 12 Alex (lopp 1) är bra i grunden men tar inte i när det blir lopp och verkar vara femma-sexa vad han än möter. Han gick bra förra vintern, så vi hoppas han kan hitta formen. I kväll ligger jag lågt och är i första hand nöjd med en slant.

– 3 Ritz Catadore (lopp 6, V65-4) har det krånglat mycket med men jag tycker hon är riktigt fin i grunden. Hon är lite tunt jobbad, men läget är bra och kapacitetmässigt tror jag inte att hon är sämre än någon annan i det här loppet. Taktiken får kusken sköta.

– 2 Blanca (lopp 11, V3-3) har haft platsproblem, men jag hoppas att banan tillåter att vi testar henne barfota fram. Det tror jag skulle kunna göra att hon får en annan aktion och då är hon kapabel nog att vara långt fram. Spår två i sig är inget som oroar.

V3-omgången:

I V3-inledningen spelar jag med fem hästar. 6 Punters Point är första budet då jag räknar med att Johan Untersteiner sänder honom till spets och sedan leder loppet länge. 10 Nakoda Goj gjorde ett bra intryck när han vann näst senast och Pedersen har hästarna i fin form för dagen. 14 The Terminator gick en rejäl avslutning lite i skymundan på Solvalla senast och kan bli lite bortglömd.

V3-2 för bara ston med lärlingar i sulkyn. Jag gillar 6 Chicago Jenny och det låter på tränare Pettersson som att hästen ska vara ännu bättre nu än vid segern senast. Det gäller bara ett Emil Parhans tråcklar ut henne i tid – då tror jag hon vinner igen.

Jag spelar med sex hästar i V3-3 och hoppas på en liten skräll avslutningsvis. Varning för 1 Right For Five som har ett perfekt läge och tränar bra igen enligt Söderholm efter att ha varit struken för en månad sedan. 5 Crazy Leg gör comeback efter vila och med bara fem hästar på startvolten bör inte spåret ställa till det – trolig favorit. 2 Blanca ska eventuellt testas barfota fram i kväll om banan tillåter – kolla upp det.

V3-förslaget (30 rader):

V3-1) 2-6-7-10-14

V3-2) 6 Chicago Jenny

V3-3) 1-2-5-7-8-9

Loppen utanför:

Lopp 1: Om 2 Hokseng Rypa gör om sitt lopp från Årjäng senast så lär ingen hinna ifatt henne. Då tog hon ledning in i första sväng och drog undan till överlägsen seger på en, för klassen, mycket bra tid. Perfekta förutsättningar igen och svår att gå emot. Jakten på andraplatsen står främst mellan 8 Järvsö Expressen och 9 Lome Li. En som ser formstark ut för dagen och kan vara en platsskräll om det klaffar är 1 Lex Net.

Lopp 2: 8 Fred Cobra är ojämn, men normalt sett ska han vara långt fram i ett lopp av den här typen. En tvilling med honom som utgångshäst behöver inte vara fel. För skrällsökarna nämns treåringarna 6 Mon Idole, som höll rätt bra senast och kanske kan hitta till ledning, samt 5 Fairytale Fayline som är van rätt tufft motstånd. Hårt betrodd kommer 12 Alex säkert att bli, men här ligger tränaren väldigt lågt och är nöjd med en slant.