Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öppet möte om nya bostäder i Ludvika

Hyresgästföreningen arrangerar på tisdag den 11 september ett öppet möte. Bland annat kommer kommunalrådet Maria Strömkvist (S) att berätta om de nybyggen av bostäder som pågår eller är på gång i Ludvika.

– Mötet hålls i ABF-lokalen (hörnet Storgatan – Köpmansgatan) och är i första hand för våra medlemmar. Men vi utestänger ingen, allmänheten är välkommen, framhåller Roger Borg som är bas för Hyresgästföreningen i Ludvika.

Strömkvist är inbjuden för att ge sin och kommunens syn på bostadspolitiken och berätta om de nybyggen som är på gång, uppger Borg.

"Vem ska ha råd att bo i de där lägenheterna" blir väl en självklar fråga till kommunalrådet?

– Ja, det tror jag. Hyrorna för nybyggda lägenheter är höga och det är väl pensionärer som har sålt villan och får bostadsbidrag som har råd i första hand. En vanlig fattigpensionär klarar inte av det.

– Och en vanlig arbetare är kanske inte beredd att lägga drygt halva månadslönen på hyran. För att ha råd att bo i en ny lägenhet så måste nog båda jobba, resonerar Roger Borg.

Ändå välkomnar ni nybyggena i Ludvika?

– Vi måste bygga nytt i Ludvika så vi får plats med dom som flyttar hit. När pensionärer säljer sina villor och flyttar till lägenhet ökar tillgången på bostäder för nyinflyttade.

Mötet börjar klockan 18.00 och Roger Borg vill ha sagt att han ser det som ett demokratimöte där alla deltagare får möjlighet att komma med synpunkter och förslag.

Förra året var det premiär för denna mötesform och då kom 50 – 60 personer för att bland annat lyssna på Hyresgästföreningens riksordförande Barbro Engman.