Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öppet hus till ridterapin

Med friska pengar från Allmänna arvsfonden ställer Friskis & Ridis in siktet mot ytterligare tre års verksamhet...minst.
– Det här är en växande process, det finns inget stopp, säger Gunnel Eld.
I går var det fritt fram för den som ville prova på ridterapi på Falu Ridklubb.

Tidigare i sommar kunde Gunnel Eld, ordförande i Neurologiskt Handikappades Riksförbund, NHR Falun och Norra Dalarna, meddela att de fått 1 115 000 kronor i bidrag ur Allmänna arvsfonden.

Projektet Friskis & Ridis kommer att kunna fortsätta tre år till.

– Men det här är bara en början. Målet är att ridterapin ska bli ett självklart komplement till dagens rehab och friskvård. Den ska ingå i systemet som det gör i många andra länder. Man ska kunna få ridterapi på recept oavsett var i landet man bor, säger Gunnel Eld.

Med under öppet hus i ridklubben fanns representanter från Rehab som ett påtagligt bevis för ett bra samarbete.

– Det finns många sidovinster i det här. Fysisk aktivitet kommer allt mer i fokus i folkhälsoarbetet. Man vet att fysisk inaktivitet leder till ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes, övervikt och många andra sjukdomar, säger Gunnel Eld.