Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öppet hus till ridterapin

Med friska pengar från Allmänna arvsfonden ställer Friskis & Ridis in siktet mot ytterligare tre års verksamhet...minst.
– Det här är en växande process, det finns inget stopp, säger Gunnel Eld.
I går var det fritt fram för den som ville prova på ridterapi på Falu Ridklubb.

Annons

Tidigare i sommar kunde Gunnel Eld, ordförande i Neurologiskt Handikappades Riksförbund, NHR Falun och Norra Dalarna, meddela att de fått 1 115 000 kronor i bidrag ur Allmänna arvsfonden.

Projektet Friskis & Ridis kommer att kunna fortsätta tre år till.

– Men det här är bara en början. Målet är att ridterapin ska bli ett självklart komplement till dagens rehab och friskvård. Den ska ingå i systemet som det gör i många andra länder. Man ska kunna få ridterapi på recept oavsett var i landet man bor, säger Gunnel Eld.

Med under öppet hus i ridklubben fanns representanter från Rehab som ett påtagligt bevis för ett bra samarbete.

– Det finns många sidovinster i det här. Fysisk aktivitet kommer allt mer i fokus i folkhälsoarbetet. Man vet att fysisk inaktivitet leder till ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes, övervikt och många andra sjukdomar, säger Gunnel Eld.