Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öppet hus på Avesta Tidning – träffa vår nya reporter: "Jag vill påverka och bidra till förändring"

I morgon, tisdag, har vi öppet hus på redaktionen i Avesta.
Välkommen in, träffa vår nya reporter och få hjälp att logga in.
Mimmi Sundberg vill driva den djupgående journalistiken i Avesta framåt tillsammans med läsarna.
– Tillsammans söker vi svar på frågor och funderingar och gör lokaljournalistiken bättre, säger hon.

Annons

Den moderna journalistiska branschen står inför en rad utmaningar på sin färd mot framtiden.

När Mimmi Sundberg, som är våra nya reporter i Avesta, får frågan om hur hon ser på utmaningarna går hon in i sig själv och söker svaren på lokaljournalistikens roll i dagens samhälle.

– Det handlar om ödmjukhet och respekt, säger hon efter ett tag.

Efter tre års studier på Södertörn i Stockholm och ett längre vikariat på Fagersta-Posten stod det klart för Mimmi att just den lokala journalistiken är den viktigaste.

– Det är den viktigaste journalistiken man kan hålla på med. Det är problemen i människors vardag som påverkar dem mest och där kan vi som en lokal nyhetsförmedlare vara med och påverka och även bidra till en förändring.

Journalistdrömmarna kom sent. Först var siktet inställt på polisyrket och Mimmi beskriver hur hon ända sedan hon var liten haft ett väldigt starkt rättspatos och en brinnande nyfikenhet. Två egenskaper hon nu har med sig i sitt dagliga jobb som journalist.

Under vårt öppna hus på redaktionen på tisdagen träffar du både Mimmi Sundberg och Martin Wik, som tillsammans bevakar Avesta. På plats finns också chefredaktör Helena Nyman.

Kom och prata nyheter, Avesta och annat högt och lågt med oss mellan klockan 12 och 15. Du kan också få hjälp att logga in i våra digitala kanaler.