Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öppet Hus i Yttermalungs skola

Yttermalungs skola har haft öppet hus. Alla lärare, elever och deras föräldrar var på plats för några lektioner på kvällstid. Även barn som börjar under hösten 2012 var inbjudna så det var fullpackat i klassrummen.

– Det var första gång vi hade öppet hus och det var väldigt roligt, tyckte både personal och elever.

Tanken var att visa föräldrarna hur skolan jobbar. Många föräldrar har inte på dagtid möjlighet att följa lektioner i skolan.

Samtidigt kunde nya elever och deras föräldrar titta lite på hur det går till på Yttermalungs skola, som är en naturnära skola.

Under rasterna lekte alla barn bollspel på skolgården. Stämningsfullt var det i skymningen, som lystes upp av marschaller från riksvägen fram till skolan.

I skolans matsal serverades fruktsallad och det visades ett bildspel om skolans verksamhet.

Ett gäng 13-åringar kom också in och hälsade på sina gamla lärare och sin gamla skola. De fick se på en film som spelades in när de gick på Yttermalungs skola och fritids, och det var självklart mycket uppskattat.

– Alla reaktioner vi fick höra var positiva och många föräldrar tyckte att det var intressant att vara med denna kväll, summerade skolpersonalen.