Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öppet för nybörjare och proffs när Sinclairs dala dansstudio firade 30 år

Sinclairs dala dansstudio firade 30-årsjubileum under lördagen.
Studion stod öppen för nybörjare och proffs som fick prova på kursutbudet.
– Vi vill ha en bredd, det viktiga är att det är kul att dansa, säger Cecilia Meyer, delägare.

I stora salen har ett gäng tre till sexåringar samlats för att prova på barndans. Läraren visar hur man kan stretcha som en katt, dansa som en björn och skjuta upp sig själv i rymden likt en astronaut. Det är full koncentration och dansglädje bland deltagarna.

Yusrah Opakunle är åtta år och provar både barndans och disco/streetdance för lite äldre barn.

– Det var ganska lätt. Jag dansar mycket hemma, mest till hip hop, säger Yusrah Opakunle som gärna vill börja på dansskolan.

I salen bredvid spelas andra rytmer. Här håller Sinclairs dala dansstudios andra delägare Ted Heikura en workshop i artistic ballroom.

– Det är en dans som blivit mycket populär, det är som klassisk pardans men man dansar solo eller duo, säger Cecilia Meyer.

Ted Heikura och Cecilia Meyer tog över gamla Dala dansstudio i somras. Ted har dansskolor i Stockholm och Göteborg sedan innan och Cecilia hoppade på tåget när de fick möjligheten att expandera i Dalarna.

– Det har varit väldigt roligt och mycket jobb. Det är ett härligt gäng dansare och lärare i Falun. Vi hoppas dansskolorna kan ha utbyte av varandra, säger Cecilia Meyer.

Några som kommit för att delta i dagens artistic ballroomkurs är Erik Löfgren och Jossefine Kåla från Falun. I november tog de SM-guld i salsa. De har dansat ihop i sex år och hittade varandra när Jossefine gick i trean och Erik i femman. Sedan dess har det blivit många timmar i dansstudion.

– Jag tror vi parades ihop för att vi var lika långa, då var vi rätt dåliga, skrattar Jossefine Kåla.

Fakta: Sinclairs dala dansstudio

Dala dansstudio grundades 1988 av Nilla Andersson. 2002 tog Rickard Bentzer över. Ted Heikura och Cecilia Meyer köpte studion 2017 och den bytte namn till Sinclairs dala dansstudio.

Sinclairs har funnits sedan 1997 och har studios i Göteborg, Stockholm och Falun. De har även kurser i Leksand.

Sinclairs dala dansstudio har cirka 700 elever. De yngsta är två år och äldsta åttio år.