Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öppet brev från Bosse Wålemark

Brages förre tränare Bosse Wålemark har skrivit ett öppet brev till DT:s läsare. Här kan ni läsa vad han skriver om tränarturbulensen i klubben.

"När Örjan Glans och jag kom till kom till IK Brage säsongen 2012 hade vi tre lyckosamma säsonger I Ljungskile SK tillsammans bakom oss.

Vårt samarbete hade under den här perioden fungerat mycket väl och vi hade en klar samsyn hur vi ville föra vår spelidé vidare.

Vi började säsongen lite trevande men allt eftersom vi lärde känna spelarna bättre kom också resultaten.

Ser jag tillbaka på säsongen känner jag en stolthet över vad vi ledare och spelare åstadkommit. Spelare har vuxit med uppgiften och tagit ett stort ansvar såväl på plan som vid sidan om.

Hösten avslutades på ett fint sätt där vi spelade en bra fotboll vilket jag hoppas ger en stabil grund inför säsongen 2013.

Att arbeta och bo tillsammans kan vara ansträngande.

Oavsett hur goda vänner man än är så tar det mycket kraft att dela vardag på det sätt Örjan och jag gjorde.

Vi har helt enkelt olika behov. För min del handlade det bland annat om att kunna ta upp familjen.

Jag valde, efter åtta månader, att satsa på eget boende.

Självklart, som i alla kreativa processer, finns det olika åsikter och så även hos Örjan och mig. Dock har vi varit professionella och inte låtit splittringen mellan oss tränare påverka truppen. Detta bekräftas av ordförande Tommy Andersson då han i Dalarnas Tidningar per 20121221 säger att "Resultatmässigt har det varit bra".

Det man i pressen nu börjar kalla schism mellan Örjan och mig har en del grund i att vi delade bostad under en tid men framförallt var det synen på hur vår verksamhet skulle bedrivas framöver. Vi hade olika synsätt på hur vi skulle utveckla verksamheten säsongen 2013.

Av hänsyn till IK Brage och alla som vill föreningen väl väljer jag att inte i sak kommentera de påståenden som figurerat i pressen. Jag hoppas att all fokus nu läggs på framtiden och det arbete som skall göras i klubben och att man finner arbetsro för detta.

Avslutningsvis vill jag framföra att jag trivts mycket bra i Borlänge och i föreningen.

I minnesbanken har jag med mig hemmamatchen mot Halmstads BK där vi spelade en positiv fotboll och till sist vann med 2–1 genom ett sent mål av Dragan Kapcevic.

För min del kändes denna match som vändningen till det som kom att bli en bra höstsäsong.

På minussidan måste vi lägga matchen mot Hammarby IF. Vi hade de bästa av förutsättningar med ett fullsatt Domnarsvallen och en fantastisk stämning.

Tyvärr räckte vi inte till den gången.

Ett stort tack till alla er Borlängebor som gjort det enkelt och trivsamt för mig att känna mig hemma i er stad och ett alldeles speciellt tack till underbara "Serik fans"!

Jag önskar er all lycka i framtiden!"

Bosse Wålemark