Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppet bråk mellan Luleå och Renberg

Annons

Mikael Renberg valde i veckan att lämna Luleå för spel i Skellefteå.

Orsaken enligt Luleå: Renberg hade förlorat pengar i Obol-härvan och krävde att klubben skulle ersätta honom.

Hockeystjärnan har tidigare hävdat att anledningen att han bryter med Luleå var att klubben inte satsat tillräckligt. Nu ger Luleå själva en helt annan version varför han lämnade klubben. I ett pressmeddelande skriver Luleå att det hela handlar om att Renberg förlorat pengar i den så kallad Obol-härvan och att stjärnan nu kräver att klubben ska ersätta honom.

Klubben skriver: "Han (Renberg) har på egen begäran placerat pensionspengar i Obol. Dessa pengar har nu av kända skäl frusit inne. Det är, av förståeliga skäl, mycket frustrerande för honom... För oss råder det inga tvivel om vad det verkliga skälet är till varför Mikael lämnat föreningen. Det faller ju på sin egen orimlighet att man kan spela i en förening som man samtidigt anser sig ha en ekonomisk tvist med".

Varför man skriver det öppna brevet, förklarar Luleå med: "Vi känner oss tvingade. För oss handlar det om föreningen heder... Självklart hade det känts bättre om separationen hade kunnat ske på ett värdigare sätt. Men det är inte vi som valt spelreglerna för uppbrottet".

Renberg själv, säger till Norrländska Socialdemokratens nätupplaga:

Han planerar nu i stället att stämma klubben.

TT

Mer läsning

Annons