Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öppen förskola inomhus hade premiär

Trött på att behöva åka till Mockfjärd för att ta barnen till öppen förskola bestämde sig tre föräldrar i Djurmo att starta en egen förskola. Under måndagen var det premiär för den första "Inneöppnis".

"Inneöppnis" anspelar på Uteöppnis som det hetat hittills. Madelene Holst, Åsa Holmgren och Lisa Sirsjö startade upp Uteöppnis i våras.

– Och nu flyttar vi in, det var när det började bli kallare som vi bestämde oss för att göra det, säger Madelene Holst.

Djurmo/Sifferbo IF ställer upp och sponsrar med lokal i klubbstugan vid fotbollsplanen i Djurmo i sex månader. Varje måndag mellan klockan 9 och 12 är det öppet. Under måndagens premiär kom det åtta föräldrar med barn till Inneöppnis.

Vad som händer om ett halvår är ännu inte klart.

– Då är det vår och då är det dags för uteöppnis igen. Framtiden hänger på om kommunen hakar på med bidrag, säger Madelene Holst.

Föräldrarna har flera idéer på hur kommunen ska bli attraktivare för barnfamiljer. De vill anordna barnrytmik, handbollslek och sagostunder. Om de hade resurserna så vill de låta föräldrarna lära första hjälpen. Barnvagnsträning har genomförts av fem mammor i Sifferbo.

– Det har varit enkelt att få folk att ställa upp. Det finns ett sug hos föräldrar för de vill hitta på saker. Det är något som ligger i tiden, säger Madelene Holst.