Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yrsa Stenius försvarar fp

Annons

Både Gudrun Schyman och moderaternas ungdomsförbund anklagar folkpartiet för främlingsfientlighet. Och i Dala-Demokraten, s, skriver chefredaktör Göran Greider att liberalerna "kört in en dansk skalle" i svensk politik och menar därmed sak samma som Schyman.

I Aftonbladet uppträder emellertid nog så röda kolumnisten Yrsa Stenius modigt till folkpartiets försvar:

"Jag blir litet orolig för dessa snarast kontrafobiska reaktioner i svensk politisk debatt så fort invandrarnas ställning berörs i andra ordalag än de gängse, som talar om det svenska samhällets plikt och svenskarnas skyldigheter.

... För att bli riktigt tydlig vill jag upprepa att kritiken mot folkpartiets integrationsförslag enligt min uppfattning på många punkter var befogad, men jag vägrar att resa mig upp och ropa 'vargen kommer, vargen kommer... nu har främlingsfientligheten blivit lockbete i Sverige!' Jag ställer inte upp på att detta invektiv riktas mot varenda en som framför förslag som inte unisont hyllas som det rätta och riktiga. Även integrationsfrågor måste kunna diskuteras med argument för och emot olika åtgärder utan att de politiskt Korrekta alltid ska komma sättande med sin stämpel, som gör all diskussion omöjlig."

GEORGE BROWN

Mer läsning

Annons