Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ynkedom, Svensson!

Annons

Cancerläkaren professor Jerzy Einhorn var en av kristdemokraternas mest respekterade förgrundsgestalter.

Einhorn genomförde enligt egen utsago på partiets uppdrag en undersökning om homosexuellas lämplighet som föräldrar. Utredningen, som skulle ta fram ett vetenskapligt underlag för kristdemokraternas kommande ståndpunkt i ämnet, pågick under ett år, varvid Einhorn biträddes av sju professorer, en docent och en präst.

Gruppen kom fram till att barn med homosexuella föräldrar inte missgynnades. Att homosexuella var lika goda - eller lika dåliga - föräldrar som heterosexuella.

Men se, det resultatet behagade inte alls Alf Svensson och partiledningen. Här skulle röstfiskas stort i den homofobi och de förutfattade meningar om homosexuella som fortfarande är vanliga i landet. Därför undansmusslades och förtegs det misshagliga aktstycket. Ändamålet får stundom helga medlen inom kristenheten och politiken.

Den eljest rekorderlige och populäre partiledaren och statsministerkandidaten Alf Svensson har i valrörelsens slutspurt fått glorian avsevärt på sniskan.

Synd, Svensson!

Framlidne Jerzy Einhorns dotter valde att fyra dagar före valet avslöja det penibla mysteriet med hennes fars undansmusslade utredning.

Tidpunkten är naturligtvis vald med utstuderad omsorg i syfte att skada det kristdemokratiska partiet. För detta kritiseras hon nu.

Det gör inte partiledningens lumpna, taktiska agerande mindre osmakligt.

Mer läsning

Annons