Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våra frågor måste få svar

Annons

Jag vill tacka för en bra och nyanserad ledare (fredagen den 1 december) angående svårigheten med att engagera sig politiskt för dem som vill ägna sin fritid åt politiska förtroendeuppdrag.

Brev till ledarsidanJag vill påpeka att än så länge har inte Jonny Jones och hans medbröder (det är nästan bara män) i Rättvik drivit igenom organisationsförslaget. I de remmissvar som kommit in kan noteras att folkpartiet säger sig stödja förslaget, men oroas över att det demokratiska inflytandet kommer att minska. Det går emot folkpartiets eget partiprogram.

Förslaget till ny politisk organisation kommer att behandlas av kommunstyrelsen första gången den 5 december och i kommunfullmäktige den 19.

Socialdemokraterna har i sitt remissyttrande ställt 18 frågor som vi vill ha svar på innan vi kan ta ställning till om ytterligare utredning krävs eller om vi kan besluta oss för om vi ska säga ja eller nej den 19. Om vi inte får svar på våra frågor är risken uppenbar att ärendet återremmiteras till kommunstyrelsen. Ska en ny organisation kunna sättas i sjön till den 1 januari 2007 så krävs ett extra kommunfullmäktige.

Vi socialdemokrater kan ensamma få till stånd en återremiss.

ANDERES BJÖRKMAN ÄR GRUPPLEDARE FÖR S-GRUPPEN I KOMMUNFULLMÄKTIGE I RÄTTVIK.

Mer läsning

Annons