Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänsterkrux

Annons

Kommunistiske Lars Ohly och före detta partikamraten Gudrun Schyman har råkat på kontrakurs i kampen om själarna. Den senare har nämligen deklarerat att hon för närvarande anser det "ointelligent" att kräva Sveriges utträde ur EU, vilket påtagligt förtörnat den förre.

Ur snäv, partiegoistisk synvinkel är det naturligtvis höggradigt intelligent av partitaktikern Ohly att intensifiera nej-linjen. Snart är vänsterpartiet ensamt om frågan. Miljöpartiets ledning, som drömmer om s-samverkan och egna ministerposter efter 2010, har successivt tonat ned nej-sägeriet, som illa irriterat den EU-vänliga socialdemokratin.

Stora, starkt EU-kritiska väljaropinioner frestar fortfarande till lukrativt röstfiske. För Lars Ohly blir det självklart mums filibabba att vara ensam om nej-linjen i nästa valrörelse. Som ansvarsfull, borgerlig tidning önskar vi uppriktigt herr Ohly lycka till i valfisket, som så påtagligt försvårar uppkomsten av den slagkraftiga vänsterallians, som sossar, miljöpartister och vänsterpartister dryftade vid en gemensam sammankomst i tisdags.

HL

Mer läsning

Annons