Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välj inte bort 50-åringarna

Annons

Vi har en regering som vill höja pensionsåldern samtidigt som Erik Åsbrink i en rapport föreslår att man inte ska sitta i en styrelse när man fyllt 70 år.

Inlägget | Åldersdiskriminering

Med tanke på att dagens unga inte har någon möjlighet att försörja den ökande mängden äldre så frågar jag mig ängsligt, var finns logiken och vem i hela världen kan man lita på? För i det åldersfixerade landet Sverige sorterar många företag bort personer som fyllt 50 år när de ska nyrekrytera.

En lag mot åldersdiskriminering i arbetslivet införs tidigast 2006 i samtliga EU-länder. I direktivet anges att diskriminering på grund av ålder bör förbjudas i hela gemenskapen eftersom det bland annat kan undergräva målet att förverkliga en hög sysselsättningsnivå.

Direktivet anger därtill att förbudet mot åldersdiskriminering är en viktig faktor för att uppnå de mål som fastställs genom riktlinjerna för sysselsättning och för att uppmuntra mångfald i arbetslivet. USA har sedan länge en lag mot åldersdiskriminering liksom flera länder i Europa, exempelvis Spanien, Portugal, Finland och Irland.

Att bli särbehandlad på grund av sin ålder i arbetslivet är således ett internationellt problem. Men Sverige är faktiskt sämre än övriga länder i Europa på att anställa personer över 50 år. En tydlig lag bidrar till att ändra dessa attityder och förändra beteenden.

Dagens 50-åringar vill verkligen arbeta. De är engagerade och har stor kompetens och erfarenhet. Många har vuxna barn och känner sig därför fria att helhjärtat satsa på jobb och karriär.

En massiv insats behövs för att få fler att inse att kompetenta personer behövs på arbetsmarknaden. Det är fullkomligt vansinnigt att duktiga och erfarna personer inte rekryteras på grund av att de anses ha för hög ålder.

Förmågan att samarbeta, förståelse, självständighet, problemlösning, människokunskap och konflikthantering blir bättre med åren. Det visar Arbetslivsinstitutets forskning som också visar att de över 50 är mer motiverade och har större engagemang för sitt arbete.

Det är hög tid att vi tänker bort ålder och satsar på rätt person i stället. Vi hoppas att svenskt näringsliv inser att Sverige behöver personer med rätt kompetens och erfarenheter från arbetslivet. För faktum är att vi i dagens Sverige inte har råd att låta bli att anställa personer över 50 år och vi har inte heller tid att vänta på en lagstiftning i denna angelägna fråga.

CARINA ÅKEMARK

Carina Åkemark är vd för Intersearch som är ett av Sveriges tio största rekryteringsföretag

Mer läsning

Annons