Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad menar Lars Wennås egentligen?

Annons

Lars Wennås för ett märkligt resonemangi sitt brev till ledarsidan här bredvid.

Uppriktigt sagt har vi svårt att begripa hans kritik över att tidningen går ut till väljarna och frågar dem om deras syn på vilka de viktigaste frågorna är inför den stundande valet.

Det är ju inte säkert att politikerna har samma syn som väljarna.

För att ta ett enkelt exempel så är 80 procent av svenska folket i dag motståndare till att avveckla kärnkrafverken, enligt en tämligen ny undersökning. Men i riksdagen har en majoritet sagt att all kärnkraft ska bort.

Det hedrar förvisso Wennås att han också minsann pratar med "vanliga människor". Men det finns en avgörande skillnad i tidningens och Wennås uppdrag. Wennås kontaktskapande verksamhet går i huvudsak ut på att övertyga så många som möjligt om folkpartiets förträfflighet.

Tidningens initiativ grundar sig på vår önskan att andra än dem som kommer till partiorganiserade torgmöten (oftast redan vunna partisympatisörer) ska ges en möjlighet att redovisa sina synpunkter om väsentliga frågor.

När vi om någon vecka kommer att redovisa vår sammanställning över frågor som folk anser viktiga, utgör materialet en guldgruva dör de politiker som vill agera utifrån väljarnas uppfattningar.

När Lars Wennås tycker han att han blir missgynnad i Falu Kuriren, känns han inte särskilt trovärdig. Falu Kuriren har varje dag ett forum för debatt.

Tillsammans med sina systertidningar erbjuds dalfolket att ta del av 27 debattlinlägg i veckan. Och vilka skriver dessa inlägg?

De flesta inlägg kommer från partiföreträdare och organisationer. En av de flitigaste skribenterna är just Lars Wennås. I tidningens arkiv över publicerade texter under det här året fanns i går Lars Wennås namn registrertat 62 gånger!

Mer läsning

Annons