Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdom för diktatur

Annons

RKU är ungdomsförbund för revolutionssekten KPML(r). Det avslutande r:et intom parentes står för "revolutionär". Organisationen och dess tidning Proletären förespråkar helt öppet införandet av proletariatets diktatur. På samma sätt som dagens nynazister sprider skrifter, där Adolf Hitlers massmord på miljontals judar förnekas, har RKU gett ut publikationer, som hävdar att Stalintidens blodiga terror mot ryska folket aldrig inträffat.

Ungdomsstyrelsen ger föreningsbidrag till ungdomsorganisationer i officiellt syfte att främja ungdomars "demokratiska skolning". Vilket görs med resor till utstuderade persondiktaturer som Fidel Castros Kuba och Kim Jong Ils Nordkorea! Det låter som ett försök till sjuk humor. Den sista regimen, som fortfarande hyllar Josef Stalin, finner man i Nordkorea.

Gör tankeexperimentet att en svensk myndighet i stället finansierat en högerextrem, politisk sekts ungdomsresor till Francospanien, Salazaardiktaturens Portugal eller apartheidrasismens Sydafrika på den tiden dessa avskyvärda antidemokratier ännu var intakta. Vilket oherrans liv det i så fall skulle ha blivit.

Med all rätt!

Varför dalta med vänsterkantens anti-demokrater och diktatorskramare?

Mer läsning

Annons