Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skorna på?

Annons

På måndagen kunde Aftonbladet äntligen publicera den, "bilden som hela världen väntat på." Fotot föreställer enligt uppgift den grekiske sprintern Kostas Kenteris på en sjukhussäng.

Det skulle vara beviset för att han verkligen råkat ut för en motorcykelolycka.

Men det räcker inte med detta. Det finns en stor gåta också, skriver Aftonbladets reporter Mats Wennerholm: Varför har Kenteris skorna på sig?

Det må vara så att många OS-intresserade tv-tittare och tidnings-läsare i den privilegierade delen av världen tycker detta är lite småmyst-iskt och intressant. Men "bilden som världen väntat på"?

I Sudan pågår ett veritabelt folkmord. I stora delar av Afrika plågas miljoner människor av gräshoppsepidemier och malaria. Från flyktinglägren säger uppgivna och förtvivlade hjälparbetare att de inte tror att de kan göra någon nytta eftersom läget är så katastrofalt.

Stora delar av Asien lider efter sommarens översvämningar. I Irak rasar rebellstrider med dagliga dödsoffer. Natten till i går dödades sjutton personer i striderna mellan Sydossetien och Georgien.

Listan över vad världens människor verkligen väntar på kan göras lång. Väntar de på några bilder, skulle det i så fall vara något som bevisar att mat, rent vatten, mediciner, fredsstyrkor, demokrati och frihet är på väg. Knappast bilder på en fuskande grekisk idrottare som mest förvånar genom att bära skor på fötterna.

Mer läsning

Annons