Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skoglunds saga är all

Annons

Sex, sprit och pengar. När kända politiker numera tvingas bort från sina poster brukar det följa det mönstret. Är det inte Gudruns Schymans skattefiffel är det Mona Sahlin kontokort.

Eller också är det moderata riksdagsmän som fälls för fusk med presstöd och mutbrott och kommunal- och landstingsråd som går på porrklubb i Bryssel, ordnar jaktresor och representerar på Stadt i Motala eller CH i Gävle.

När man inte lever som man lär, när det verkar som om girigheten och lusten tagit över förståndet hjälper till slut inga förklaringar i världen. Då behöver man inte bli fälld i någon rättslig instans för att ryka från sin politiska piedestal.

Omoral är mer försvårande för ledande politiker än att misslyckas med att få något uträttat som förtroendevald.

Det är precis det som nu även hänt i Borlänge. Blotta misstanken om oegentligheter gjorde att Lars-Erik Skoglund till slut blev en allt för tung belastning för socialdemokraterna. Alldeles oavsett hur frivilligt det var när han kastade in handuken i tisdags kväll och lovade att lämna alla sina uppdrag så är det uppenbart att de gamla kompisarna i arbetarekommunen ansåg att det var dags att ta handen ifrån honom.

När inte ens pensionärerna i PRO längre ville ha honom som ordförande och när nya märkligheter avslöjas i Forssa BK från Skoglunds ordförandetid blev det helt enkelt för mycket. Till och med för den lojalitet som brukar finnas i ledarskapet för socialdemokratin i bruksmiljöer som Borlänges.

Misstanken om nya ekonomiska konstigheter lades till de tidigare skandalerna i samband med vänortsbesöket i Tjeckien, de som fick Lars-Erik Skoglund att lämna sina kommunala uppdrag.

Nu är hans politiska saga all även i övrigt.

Trots att vi sett sortin förr verkar märkligt nog historien upprepa sig, om och om igen.

023-936 15

Mer läsning

Annons