Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sju platser för tankning

Annons

Under vinjetten Signerat kommenterade Christer Gruhs i fredags regeringens ambition om att satsa på alternativa bilbränslen. Han ifrågasatte bland annat hur många tankställen regeringens 150 miljoner skulle räcka till norr om Dalälven.

Gunnar Ingelman, FordonsGas Sverige AB, har synpunkter i frågan:

Hej Christer!

FordonGas Sverige AB är ett av de företag som bygger ut gastankställen i Sverige. Vi har vår bas i Göteborg och har hittills framgångsrikt expanderat vårt nät av gastankställen i västra Sverige.

Vi är också den aktör som sökt mest investeringsstöd hos Naturvårdsverket och blivit beviljade investeringsbidrag för 26 gastankställen varav sju norr om Dalälven.

För att en etablering ska bli ekonomiskt möjlig krävs ett gott samarbete med berörda kommuner, landsting och större trafikhuvudmän. Det behöver inte nödvändigtvis ske i form av ekonomisk stöttning utan i form av ett aktivt miljöarbete i transportfrågor. Exempelvis genom att ställa krav vid upphandlingar, byta den egna fordonsflottan till miljöfordon, med mera.

Om du kan bidra till att vi kan knyta kontakter i det avseendet skapar det möjligheter att fler än sju gastankställen kan byggas norr om Dalälven.

Vänlig hälsning

Gunnar Ingelman

Mer läsning

Annons