Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Signerat: När jag minglade med kändisar på Skansen

Annons

Radion har ett program som heter På minuten. Tre personer får i uppdrag, en i taget, att under en minut oförberett brodera under en rubrik. Man får inte staka sig, inte upprepa sig och inte avvika från ämnet. Den som gör det blir avbruten av medtävlarnas ilskna signalhorn.

Min rubrik i dag liknar de rubriker panelen i På minuten brukar få sig tilldelade. I onsdags var jag alltså inbjuden till Skansen för att vara med om utdelningen av Astrid Lindgrenpriset. Först var det ceremoni på Sollidsscenen och sedan blev det intagande av buffé på restaurangen.

I entrédörren stötte jag samman med kulturminister Marita Ulvskog. Hon var klädd i helvitt, vilket hon inte brukar vara, sa hon. Det är mest svart som gäller för ministern. Bredvid henne stod Hasse Ånell. Han var pressinformatör åt ministern (han slutade i går nämligen efter nästan nio år och i dag fyller han 66!) och säkert en mer bekant röst än ett utseende för dalfolket efter hans många år på Radio Dalarna.

Sveriges ambassadör i Brasilia, Margareta Winberg, hade lämnat sin ambassad i blått, glänsande tegel enkom för detta celebra tillfälle. Hon sa att hon trivdes utmärkt och att personalen på ambassaden var så duktig.

Lill Lindfors, som skötte presenterandet vid ceremonin, berättade över sin buffétallrik för mig att hon åker till Brasilien med några års mellanrum. Fast musiken har blivit tråkig och utslätad med åren. Den liknar mer det som hörs i Europa och Amerika.

Pristagaren själv, Lygia Bojunga, försäkrade att hon visst hade fått äta sin mat, fast jag är inte säker på det. En ständig ström skulle gratulera och få skrivet i medhavda böcker.

Livet fungerar ju så att när man ser någon som ser bekant ut, så hälsar man. De flesta hälsar tillbaka men denna kväll såg de flesta lite förundrade ut. Så var fallet med Stina Lundberg Dabrowski, Maj-Britt Theorin, Anna-Greta Leijon, Lennart Hellsing och säkert många fler.

Klarade jag min minut?

Synpunkter? e-posta till karin.rosencrantz@daltid.se

KARINS ROSENCRANTZ BERGDAHL

Mer läsning

Annons