Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regeringen mörkar mest för de egna

Annons

Regeringen mörkar, skriver liberala Göteborgs Posten och påpekar att den fortsatta socialdemokratiska regeringspolitiken är "i dimma dold". Ett helt riktigt påpekande.

Samtidigt förstår vi regeringen. Dels måste ju Göran Persson stå på hyggligt god fot med den socialistiska "partivänstern". Särskilt under valrörelsen, så att socialdemokratin inte tappar ytterligare väljare till fru Schyman. Här har Persson god draghjälp av Göran Greider, Helena Klingspor med flera vänstersocialister, som på Dala- Demokratens och Arbetarbladets ledarsidor har till uppgift att hålla vänsterväljarna på gott humör, genom att driva en röd linje, som aldrig någonsin kommer att bli den socialdemokratiska partiledningens politik.

Dels vill Persson efter en trots allt sannolik valseger fortsätta den realpolitiska, mittenbetonade regeringspolitik, som inhöstat så mycket beröm - dock mer utom än inom den egna rörelsen.

Göran Perssons tvenne målsättningar är som alla säkert förstår inte helt förenliga. Att vara socialdemokrat är numera att vara kluven.

En egenskap som fordomdags företrädesvis tillskrevs liberaler.

Mer läsning

Annons