Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Partiet går före landet

Annons

En svensk euroanslutning skulle innebära en försäkring mot valutasvängningar. Det blir enklare att se vad saker och ting kostar och därmed lättare att göra europeiska prisjämförelser. Dessutom ger eurodeltagandet Sverige bättre förutsättningar att vara en stark röst inom EU.

Utanförskapet marginaliserar Sverige i debatten. Men oavsett om man förespråkar ett eurodeltagande eller ej så ska Sverige hålla en folkomröstning i frågan. Och det är utmärkt att en folkomröstning ska hållas om detta. Men det är ett problem att socialdemokraterna väljer att mörka i frågan.

Orsakerna till detta är givna. Partiet är mer splittrat än andra partier i frågan. Ledningen vill gå med, men fotfolket är mer kritiskt. Och efter den splittrande effekt som folkomröstningen om svenskt EU-medlemskap fick på socialdemokraterna aktar sig Persson & co att göra om samma misstag. Alltså, partiet går före landet.

Västerbottens-Kuriren (lib)

Skattesänkningar

lönar sig i längden

Ska kreativa människor finna det mödan värt att satsa på sina idéer måste de uppleva att de får lön för mödan. Därför måste skattepolitiken bli mer företagarvänlig, genom exempelvis lägre arbetsgivaravgifter. Faktum är att sådana skattesänkningar kommer att löna sig i längden även för staten.

Göteborgs-Posten (lib)

Mer läsning

Annons