Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oenigt i Heta stolen i Boränge

/
  • Olika syn på rutavdraget. Det hade, inte oväntat, Ann-Britt Åsebol (M) och Peter Hultqvist (S) vid debatten i Borlänge  Foto: Peter Ohlsson

Annons

Det var knappast oväntat att skolan och särskilt inställningen till friskolor skulle komma i fokus när Socialdemokraternas riksdagsledamot Peter Hultqvist, Borlänge och Moderaternas riksdagskandidat Ann-Britt Åsebol, Falun, frågades ut i Heta stolen i Borlänge i går kväll.

Hultqvist, som refererade till dåliga erfarenheter i hemkommunen, var inte helt avvisande till friskolor men krävde en ökad kontroll från myndigheterna kring frågeställningen om friskolan verkligen lever upp till Skolverkets kravlista. Åsebol, med förflutet i friskolevärlden, välkomnade systemet och ansåg att friskolesystemet banat väg för en nyttig förnyelse av den kommunala skolan.

De båda debattörerna hade också olika uppfattningar om betydelsen av rutavdragets effekter. Åsebol ansåg att systemet inneburit att svarta jobb blivit vita och att det dessutom skapat många nya arbetstillfällen, medan Hultqvist ansåg att samhället skulle få ut mera jobb för pengarna om rotavdraget i stället fick utvecklas.

Mer läsning

Annons