Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oacceptabel verksjargong

Annons

Migrationsverket har i sanning inte rosat marknaden denna vecka. Den förhärskande synen tycks vara att asylsökande människor är att betrakta som fiender, och när fienden utvisats blir det både champagne och tårta.

Det rör sig om en jargong som tycks ha ansvariga chefer och politikers välsignelse. Sådana strömningar och attityder måste motarbetas.

Samtidigt har de anställda på Migrationsverket en utsatt position. De arbetar för långsamt, heter det, och människor får vänta alltför länge på beslut. Man ska inte heller glömma att invandrarpolitiken betraktas av många som naiv och släpphänt samtidigt som den kritiseras för att vara hjärtlös och kall som stål.

För något år sedan uppdagades genom en dold mikrofon att personal inom äldreomsorgen skrek och bar sig illa åt mot de gamla. Men senare visade det sig att de anställdas arbetsmiljö många gånger var usel. Slutligen brast de anställdas tålamod. Det är troligt att även Migrationsverkets personal utsätts för provokationer och att en anställd tappar tålamodet, vilket Aktuellt avslöjade i onsdags.

Men steget från att brusa upp tillfälligt (?) till att bjuda på champagne för att fira en utvisning, är väldigt långt och dessutom förkastligt. Som framgår på annan plats i tidningen, har agerandet också fått konsekvenser.

(KRB)

Mer läsning

Annons