Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oacceptabel diskriminering

Annons

nledning: Länsarbetsnämnden i Stockholm har beslutat att prioritera mångfald för dessa tjänster.

Enligt chefen för det kontor dit mannen skickat sin ansökan ville hon att människor med invandrarbakgrund skulle ges företräde till tjänsten.

Det är oroande att en person som befinner sig i ansvarig ställning på en arbetsförmedling inte är medveten om att det är olagligt att välja bort vissa sökande med anledning av deras etniska ursprung. Förmodligen är den här kvinnan inte heller ensam. Runt om i landet finns troligtvis både arbetsförmedlare och personalchefer som väljer bort jobbsökande för att de inte har "rätt" etnicitet.

I de flesta fall är det tyvärr utomeuropeiska invandrare som drabbas. Ett konstigt namn, en icke-svensk utbildning eller en brytning i talet avskräcker alltför ofta fördomsfulla arbetsgivare från att anställa. Det måste bekämpas. På arbetsplatserna, precis som i övriga samhället, är det oerhört viktigt att vi får en större acceptans för det som är annorlunda och lär oss att bejaka mångfald. Men det innebär inte att det är okej att genom så kallad positiv särbehandling utsätta individer med svenskt ursprung för samma orättvisor.

För diskriminering är diskriminering. Oavsett om det är en svensk, en italienare eller en somalier som avfärdas på felaktiga grunder. Och även om den arbetsgivare som beslutar sig för att ge utomeuropéer företräde till ett jobb gör det med goda avsikter, så begår hon ett brott.

Alla vinner på att det finns flera sorters människor på våra arbetsplatser.

Och alla förlorar när någon av oss diskrimineras.

Mer läsning

Annons