Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt region- tänkande?

Annons

Nytt region- tänkande?

Kombinationen med regimskifte både i Region Dalarna och i Falu kommun öppnar för ett nytt tänkande kring regionbildningen.

Uppenbarligen vill Mikael Rosén, moderat kommunalråd i Falun, driva linjen att Falun-Borlänge i den utåtriktade marknadsföringen ska framstå som en tydligare region än idag.

Begreppet Mitt-Dalarna, som i allt väsentligt är en socialdemokratisk konstruktion i vilken även Säter, Ludvika och Gagnef involverats, har aldrig utgjort ett tillräckligt tydlig begrepp att lansera i Dalarnas omvärld. I varje fall inte med syftet att locka nya människor till länet.

Falun-Borlänge är, liksom Siljan, goda alternativ till varumärket Dalarna i arbetet med att ge länet ett tydligt ansikte.

Med centerpolitikern Anders Ahlgren från Gagnef som ny ordförande i Region Dalarna och duon Mikael Rosén (m)/Dan Westerberg (c) som radarpar i Falun, borde det finnas goda förutsättningar att lyfta fram Falun/Borlänge framför det otydliga begreppet Mitt-Dalarna.

Men för att marknadsföringen ska bli framgångsrik krävs förstås att Borlänge ställer upp bakom den tydligare identifieringen.

Det är inte säkert att den nya politiska kommunledningen i Borlänge får företrädaren, Peter Hultqvists, stöd för idéen.

Det hoppas vi att de struntar i!

(CG)

Mer läsning

Annons