Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöpartiet gav besked

Annons

Det viktigaste beskedet i tisdagskvällens direktsända partiledardebatt i TV4 var med all sannolikhet språkröret Maria Wetterstrands besked om att miljöpartiet under inga omständigheter kommer att medverka till en borgerlig regering efter valet på söndag.
Visserligen fick inte heller statsminister Göran Persson något fribrev från miljöpartiet när det gäller regeringsbildning, men konsekvensen av Maria Wetterstrands besked i tv-debatten måste ändå bli att hennes parti på ett eller annat sätt kommer att stödja bildandet av en socialdemokratisk minoritetsregering.
Tv-debatten, som i vissa stunder spårade ur när de garvade partiledarna tilläts prata i munnen på varandra, gav eljest inga nya besked.
Statsministern var illa trängd i diskussionen om utflyttningen av svenska företag till utlandet och hade inget besked att komma med om hur socialdemokraterna vill förhindra att Sverige förvandlas till en dotterbolagsnation.
På fredag är det dags för den klassiska avslutningsdebatten i Sveriges Television. Vi tror att den diskussionen kommer att ge partiledarna större rättvisa när det gäller informationsvärdet för väljarna än vad tisdagskvällens stundtals irriterande käbbel förmådde.

Mer läsning

Annons