Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ledare: Inrätta en fond för de miljontals flyktingar klimatförändringarna kommer leda till

/

Annons

I måndags i förra veckan började världens ledare samlas under det årliga klimattoppmötet, denna gång i Bonn, Tyskland, med Fiji som värdland.

Att en liten önation i södra Stilla havet är ordförande för mötet sätter fingret på något viktigt. Det är just utvecklingsländer som kommer att drabbas hårdast av uppvärmningen, men om flera platser på jorden blir obeboeliga till följd av klimatkrisen lär det drabba även den rika världen.

För några veckor sedan släppte tankesmedjan Fores en rapport om klimatflyktingar. Rapporten argumenterar för att migrationen måste vara en del i resonemang kring global uppvärmning.

Om trettio år kan 200 miljoner människor tvingas lämna sina hem som ett resultat av den globala uppvärmningen.

Att bygga upp infrastruktur för att motverka klimatförändringarnas effekter kostar pengar.

Ett rikt land har råd att hantera orkaner, höjningar i vattennivån och kraftiga skyfall. Fattiga nationer har inte samma möjligheter.

Därför riskerar deras befolkning att behöva lämna sina hemländer när torka och ihållande regn slår ut jordbruket, eller när orkaner ödelägger hela byar.

Trots att majoriteten av världens länder har enats om att de globala utsläppen måste minska är det delvis redan försent.

Klimatförändringarna kommer att slå till, oavsett hur framgångsrika klimattoppmötena är.

Därför måste den rika världen bistå utvecklingsländerna med teknik som hanterar konsekvenserna av ett varmare klimat. Att 200 miljoner kan tvingas på flykt av klimatet är ett globalt problem.

Mer läsning

Annons