Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärare som städare ett resursslöseri

Annons

Tidningen berättade i går på nyhetsplats om förfallet av skolans miljö i Hälsinggården i Falun. Reportaget har förhoppningsvis skakat om i politikerleden i Falu kommun. Att tillåta ett så långtgående förfall av lokaler där elever, lärare och annan personal ska vistas för att tillsammans åstadkomma ett bra resultat, är upprörande.

En besiktning av Hälsinggårdsskolan visade att ventilationskapaciteten är en fjärdedel av accepterad nivå i vissa utrymmen. Ett av skolans klassrum har fått stängas och fyra klassrum har fått restriktioner som innebär att ett begränsat antal elever får vistas i rummet samtidigt. Allt tyder på att Arbetsmiljöverkets kritik av förhållandena är välgrundad.

Skolledningens beslut att begränsa städningen har fått till följd att lärarna tagit på sig uppgiften att varva undervisningsuppdraget med att hålla smutsen borta från lektionsrum och andra angelägna utrymmen. Att ge lärarna städuppdrag på undervisningstid är ett oförsvarbart slöseri av resurser.

Den borgerliga kommunledningen borde skämmas! Allt vackert tal från alliansparterna om att den sätter välfärdens kärnverksamhet i fokus, faller platt till marken när verklighetens ansikte granskas i Hälsinggården.

Mer läsning

Annons